gyerekules.net

7 leggyakoribb hiba a bébihordozó kiválasztásánál

1. Olyan hordozót ne vásárolj használtan, aminek nem tudod az előéletét. Nem tudhatod, hogy történt-e baleset a hordozóval, mert egy-egy hajszálrepedés is végzetes lehet a döntő pillanatban.
Tovább >>


Menetiránynak háttal biztonságosabb!

A baba biztonsági ülések legkisebb generációja, a bébihordozók kizárólag menetiránynak háttal köthetőek be. Ez nem véletlen! Komoly tesztek bizonyítják, hogy az ...
Tovább >> 7 leggyakoribb hiba a bébihordozó kiválasztásánál

  1. Olyan hordozót ne vásárolj használtan, aminek nem tudod az előéletét. Nem tudhatod, hogy történt-e baleset a hordozóval, mert egy-egy hajszálrepedés is végzetes lehet a döntő pillanatban.
  2. Ismerőstől kapsz egy régi példányt! A négy-öt évnél idősebb daraboknak - főleg, ha olyan helyen tárolták, ahol folyamatos napsugárzásnak volt kitéve - a műanyag alkatrészei elöregednek, és amikor a legnagyobb szükség lenne rá, akkor törnek el.
  3. Szuperakciós példányok megvásárlása költséghatékonyságból! A bébihordozóknál nem véletlen az óriási árkülönbség, az alap, belépőmodellek bizonyos esetekben újrahasznosított műanyagból készülhetnek, ami jó hír a környezetvédelem számára, de a babád nem biztos, hogy biztonságban van benne!
  4. Jó az a hordozó, amit a babakocsihoz adtak? A kínai gyártók néhány esetben az előző pontban bemutatott bébihordozókat csomagolják szettben a babakocsikhoz, amik hasonló biztonsági eredményhez vezetnek.
  5. Túl szűk bébihordozó vásárlása esetén a téli hónapokban nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fér már bele a baba. Ha a gyermeked 4-8-10 hónapos koráig valószínűleg overállban belefér, akkor különösen fontos a nagy belterű hordozó választása!
  6. Talpas hordozó a könnyebb ki – és berakás érdekében! Csak abban az esetben javasoljuk az övvel rögzíthető talpas hordozók használatát, ha a hátsó ülésen nem szállítunk más tárgyat. Ez azért fontos, mert a szállított tárgy forduláskor kimozgathatja a talpat a helyéről, miközben meggyőződésünk, hogy az ülés jól van rögzítve, a döntő pillanatban nem nyújt 100%-os biztonságot!
  7. A kiválasztott ülés minden szempontból megfelelő, de a hordozó helytelenül van bekötve. Ez minden szabályt felülír, mert a leggyengébb bébihordozó is szuperül bekötve nagyobb biztonságot nyújt a babának, mint a legszuperebb biztonsági eszköz hanyag rögzítéssel.

FIGYELEM!
Sose vásárolj úgy bébihordozót vagy Travel System babakocsi szettet, hogy a hordozót szakember segítségével bele nem próbáltad az autódba. Rengetegszer találkoztunk rövid hátsó biztonsági övvel, nem megfelelő szögben álló hátsó ülőlappal és számos egyéb problémával.
Nekünk szívügyünk a babád biztonsága, reméljük tudtunk segíteni abban, hogy Neked is ez legyen a legfontosabb szempont!
Tipp! Kapott vagy kölcsönkapott bébihordozódat bátran hozd be a Mini-Manóba, mi ingyenesen átvizsgáljuk, hogy megfelel-e a hatályos jogszabályoknak!
A Mini-Manóban a baba biztonsága elsősorban nem üzlet, hanem KÜLDETÉS!