gyerekules.net

7 leggyakoribb hiba a bébihordozó kiválasztásánál

1. Olyan hordozót ne vásárolj használtan, aminek nem tudod az előéletét. Nem tudhatod, hogy történt-e baleset a hordozóval, mert egy-egy hajszálrepedés is végzetes lehet a döntő pillanatban.
Tovább >>


Menetiránynak háttal biztonságosabb!

A baba biztonsági ülések legkisebb generációja, a bébihordozók kizárólag menetiránynak háttal köthetőek be. Ez nem véletlen! Komoly tesztek bizonyítják, hogy az ...
Tovább >>Menetiránynak háttal biztonságosabb!

A baba biztonsági ülések legkisebb generációja, a bébihordozók kizárólag menetiránynak háttal köthetőek be. Ez nem véletlen! Komoly tesztek bizonyítják, hogy az épphogy kifejlődött izomzat a menetiránnyal megegyező bekötés esetén már egészen kis fékezésnél sem tudja megtartani a baba fejét, ami a legsérülékenyebb ebben az időszakban.  Az izomzat ugyan fejlődik és a nagyobb generációs üléseknél az 1-4 éves korú gyermekek esetében összehasonlíthatatlanul biztonságosabban tartja meg a fejet, de erősebb fékezésnél, mivel a test tömege többszörösére nő, tehetetlenül gyorsul előre, amíg az öv meg nem fogja. Ezért lenne javasolt minden gyermeket négy éves korig menetiránynak háttal szállítani, mert a fékezési erő ilyenkor a gyermeket az üléshez préseli és a sérülés kockázata nagyságrendekkel csökken.
 

Az elmúlt évekig a bekötés bonyolultsága akadályozta meg ennek a gyermekszállítási módnak az elterjedését, de az ISOfix rendszerek elterjedésével a vezető gyártók ilyen csatlakozóval ellátott üléseket fejlesztettek. Ezek tesztje megdöbbentően jó eredményeket produkált és a skandináv államokban a négy éves korig a gyermekek szállítása menetiránynak háttal történik. Szerencsére megoldódni látszik az a probléma is, mert ezek az ülések inkább nagy autókba valók voltak, hogy a gyerkőc megfelelő lábteret kapjon és ne érjen hozzá a lába a hátsó ülés kárpitjához! A megfelelő állíthatóságon túl szerencsére elkészültek azok a DUO változatok - amik abban az esetben megfelelőek, amikor a család második autója kisebb - amelyek menetiránnyal szemben is használhatóak. A technikai probléma elhárult, már csak a beidegződésen kellene változtatni a biztonságosabb gyermekszállítás érdekében!

Biztonságos gyerekülések és szakértők várnak a Mini-Manó Babacentrumban!