gyerekules.net

7 leggyakoribb hiba a bébihordozó kiválasztásánál

1. Olyan hordozót ne vásárolj használtan, aminek nem tudod az előéletét. Nem tudhatod, hogy történt-e baleset a hordozóval, mert egy-egy hajszálrepedés is végzetes lehet a döntő pillanatban.
Tovább >>


Menetiránynak háttal biztonságosabb!

A baba biztonsági ülések legkisebb generációja, a bébihordozók kizárólag menetiránynak háttal köthetőek be. Ez nem véletlen! Komoly tesztek bizonyítják, hogy az ...
Tovább >>Milyen gyerekülést válasszunk a bébihordozó után?

ISOFIX Gyerekülés 9-18-kgHa már eldőlt, hogy a babahordozót 9-18 kg-os kategóriájú gyerekülés le fogja váltani, még mindig van néhány olyan kérdés, amit el kell dönteni a vásárlás előtt.

Ha az autóban van ISOFIX rögzítési lehetőség, érdemes ISOFIX rendszerű ülést választani. Ezeket általában az autó biztonsági övével is be lehet kötni, így nem gond, ha a másik, ISOFIX csatlakozás nélküli autóba kell áttenni.

Merre nézzen az gyermekülés? Lehetőleg menetiránynak háttal. Ez a legbiztonságosabb módja a gyermekek utaztatásának. Van már lehetőség arra, hogy olyan ülést válasszunk, amit mindkét irányba be lehet kötni, így ha a gyermeknek érdekesebb a világ előre nézve, meg lehet fordítani az ülést.

Nézzük meg, hogyan kell bekötni az autósülést. Legyen érthető, egyszerű, és mindenekelőtt biztonságos. A legjobb, ha nem csak az gyerekülés hátsó részén, hanem az ülés előtt halad ez a biztonsági öv, így az egész vázat biztosan tartja.

Legyen egyszerűen kezelhető, könnyen dönthető, ne kelljen hatalmas erőt kifejteni, vagy úgy kitalálni egy-egy egyszerű funkció működését, mintha ördöglakat lenne. Figyeljünk az apró extrákra, mint például a mágneses övrögzítő, hogy a gyerkőc könnyen tudjon beszállni, vagy az emelhető fejvédőre, ami hosszabb ideig tartó használatot tesz lehetővé.

Utolsónak említjük, de természetesen első és legfontosabb a biztonság. Nézzük meg a teszteket, ellenőrizzük az oldalvédelmet, a fejvédőt, az öveket, az anyagok minőségét, az övcsatokat. Kérjük a szaküzletben az eladó segítségét, tanuljuk meg helyesen bekötni az babülést, és kérjünk segítséget akkor is, ha később merülnek fel újabb kérdések. Mert a gyermekünk biztonsága az első.